History

Previous
Next

Hoe het allemaal begon

Het leek mij al een tijdje leuk om eens een Amerikanen Meeting te organiseren. Maar hoe dan en waar? Waar vind ik een geschikt terrein?

Een collega van mij organiseert al diverse jaren met zijn stichting Welons (WEntersel Live ON Stage) een drie daags muziek festival in Wintelre. Hij stelde me voor om een Amerikanen Meeting op de laatste dag van het festival (zondag) te organiseren (20 juni 2004).
Zo gezegd zo gedaan…
Maar zo eenvoudig is dat niet. Er gaat veel tijd zitten in het organiseren en het zoeken naar sponsors. Want één ding stond voorop. De entree moet gratis zijn. Als er geen liefhebbers met hun amerikaanse auto, motor of vrachtwagen komen dan heb je ook geen Meeting. Waarom zou je die mensen laten betalen om anderen hun auto te laten bewonderen. De hobby van een oldtimer bezitten en rijden kost toch al geld genoeg.
Het moet gewoon een gezellige dag worden waarop je met mede liefhebbers van amerikaanse vooertuigen gezellig kunt buurten, drinken en amerikanen bekijken. Als je dit dan door sponsors kunt laten betalen dan ben je al een heel eind.
Doordat Welons al een feesttent had met eten en drinken erbij en een wc wagen hoefde ik dat al niet meer te regelen. Het mooiste was dat er de hele dag live muziek was van verschillende bands.
Hierbij wilde ik ook nog een springkussen voor kinderen, materiaal om het veld meer in stijl op te vrolijken en kraampjes regelen.

Op de dag zelf hadden we redelijk goed weer en zijn er ongeveer 100 amerikanen geweest. Niet slecht voor een eerste keer dacht ik.
In 2005 wilde ik voor de tweede keer een Meeting organiseren, maar deze keer heb ik een aantal vrienden gevraagd om me te helpen. Ik heb hier voor de eerste keer in mijn leven een vergadering gepland om het één en ander te overleggen en wat taken te verdelen. Om alles weer alleen te doen was gewoon teveel werk.
Zo is Stichting Amerikanen Meeting ontstaan en hebben we 3 bestuursleden met daar omheen een groep vrijwilligers die allemaal hun steentje bijdragen. Elk jaar vergaderen we met elkaar en bespreken we nieuwe ideeën zodat we elke nieuwe meeting nog mooier en gezelliger kunnen maken. 

Graag tot ziens op onze meeting!
De groeten,
Johan